RIMS

RIMS

We zijn verheugd het volgende jaarlijkse RIMS-congres te mogen verwelkomen in België. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal MS Center Melsbroek en de KU Leuven en vindt plaats  van donderdag 4 juni tot en met zaterdag 6 juni 2020.

Het RIMS-congres is hét Europese evenement voor gezondheidswerkers, onderzoekers en patiëntvertegenwoordigers om kennis en ervaringen uit te wisselen en samen te werken op het vlak van revalidatie bij multiple sclerose.

Het centrale congresthema dit jaar is 'Samenwerking en engagement bij gepersonaliseerde revalidatie' dat bestaat uit de volgende 4 sub thema’s: (i) Nieuwe  methodologieën binnen revalidatieonderzoek, (ii) Optimaliseren van engagement, (iii) Vertalen van kennis naar de praktijk en (iv) Creëren van synergiën bij de optimalisatie van praktijk en onderzoek.  

Op donderdag 4 juni worden opleidingen, bijeenkomsten van Special Interest Groups (SIG) en een PhD-sessie georganiseerd in het Nationaal MS Center Melsbroek.  Het congresprogramma vindt plaats op vrijdag en zaterdag in Leuven. .

We hopen op een talrijke opkomst van revalidatieartsen en neurologen, verpleegkundigen en therapeuten (bv. inspanningsfysiologen, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, psychologen, neuropsychologen, maatschappelijk werkers en logopedisten) en alle zorgmedewerkers die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in de nieuwste inzichten van MS-revalidatie.

Voor meer info klik hier.

We kijken ernaar uit u in juni 2020 te mogen begroeten in Melsbroek en Leuven!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Daphne Kos

Voorzitter van RIMS

Wetenschappelijk onderzoek NMSC

 

Piet Eelen,

RN MSc, Belgium
Board Member

 

Tom Meurrens

Hoofdarts Nationaal MS Center